Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo hint naar fitness apparaat voor de Switch

Een echte aankondiging volgt op 12 september.

Nog geen 24 uur na de Nintendo Direct heeft Nintendo alweer een nieuwe aankondiging gedaan. Wat denk jij van deze nieuwe spelervaring?

In de tijd van de Wii probeerde Nintendo om zo veel mogelijk systemen te verkopen. Natuurlijk had je de vaste groep Nintendo Fans maar ze probeerde destijds ook andere groepen aan te spreken. Dit deden ze onder andere met Wii Fit.

De Nintendo Switch lijkt nu dezelfde behandeling te gaan krijgen. In een video die vannacht is verschenen op de YouTube kanalen van Nintendo zien we een nieuw fitness apparaat voor de Switch. Dit keer gaat het niet om een balansbord maar krijgen we een weerstandsring.

In deze ring kan je vervolgens één (of meerdere?) Joy Con stoppen zodat de Switch je activiteiten meet. We zien de mensen in de video verschillende sportoefeningen doen. Ook lijkt er een wat kleinere accessoire te zijn die je om je been kan doen. Waarschijnlijk is dat voor het meten van bijvoorbeeld je stappen.

In de video, die Nintendo overigens “First look at a new gaming experience” noemt, zien we veel verschillende activiteiten. Wat opvalt is dat we nergens zien wat er op het scherm gebeurt. Wel is duidelijk dat je de Switch console zelf ook nodig hebt omdat veel mensen naar een TV kijken.

De video eindigt met de mededeling dat we op 12 september meer informatie zullen krijgen. Wat denk jij dat dit accessoire gaat zijn? Gaat Nintendo opnieuw proberen om de mensen fit te krijgen of zal het alleen een nieuwe game ervaring bieden, net als bijvoorbeeld Nintendo Labo? Laat het ons weten in de reacties.