Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Blasphemous

Een nieuwe bloederige actie platformer verschijnt deze maand. Op Gamescom kregen wij de kans op hem alvast uit te testen.

Een nieuwe bloederige actie platformer verschijnt deze maand. Om Gamescom kregen wij de kans op hem alvast uit te testen.

Blasphemous is een avontuurlijke actie platformer waarin je speelt als de Berouwvolle. Je hebt als enige de slachting Silent Sorrow overleefd. Het is aan jou de taak om een einde te maken aan de vloek en het land Cvstodia te bevrijden.

Tijdens de demo speelden we op de Nintendo Switch in handheld. Het viel me gelijk op dat het spel echt gemaakt is voor de Switch. De gedetailleerde pixelstijl is erg gaaf om te zien. Elke cutscene is trouwens ook volledig in deze stijl en zag er geweldig uit. Het spel speelt erg soepel en de besturing is makkelijk op te pakken. Je vecht met een zwaard, die je naar links en recht en naar boven kan zwaaien. Het spel bevat ook verschillende speciale aanvallen. Eentje hiervan zorgt ervoor dat vijanden boven en onder je in een straal worden vermoord. Erg handig voor de verticale platformgedeeltes. In onze korte tijd maakten we al kennis met een aantal vijanden. Deze vijanden zijn erg gevarieerd en vallen dus op hun eigen manier aan.

Blasphemous verschijnt 10 september op onder andere de Nintendo Switch. Voor fans van platformers is het zeker een titel die je goed in de gaten moet houden.