Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Cooking Mama: Cookstar krijgt optie voor vegetariërs

Kook dit najaar ook zonder vlees!

Eerder deze week schreven we al over de nieuwe Cooking Mama: Cookstar. De game is inmiddels bevestigd. Door deze bevestiging hebben we ook wat nieuwe informatie gekregen.

De bevestiging van Cooking Mama: Cookstar is op een ongebruikelijke manier gegaan. Hoewel we de laatste dagen verschillende registraties zagen opduiken was er niks officieels bekend. Althans, dat dachten we. Na wat speurwerk blijkt dat de game al in februari van dit jaar is aangekondigd! Geen enkele nieuwssite leek dit opgemerkt te hebben.

Dat er dus een nieuwe Cooking Mama naar de Switch komt staat nu helemaal vast. Ten tijde van de aankondiging had het spel nog wel een andere naam. Het spel zou destijds de naam “Cooking Mama: Coming Home To Mama” krijgen. Uiteindelijk is de naam dus gewijzigd maar we hopen dat er aan de gameplay niks veranderd is.

Cooking Mama: Cookstar zou namelijk de eerste Cooking Mama zijn met een optie voor vegetariërs. In iedere voorgaande Cooking Mama zaten wel een aantal recepten zonder vlees maar dit keer gaan de makers net een stapje verder. Ieder gerecht zal een vegetarische optie krijgen. Het vlees zal dan vervangen worden door een goed alternatief.

Verder wordt er nog gesproken over promotionele evenement en een inname betaalmiddel. Dit laatste zou je kunnen verdienen met het spelen van de game maar ook op andere manieren. Zo is het mogelijk dit van andere spelers te krijgen of het te ontvangen van derden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerder genoemde evenementen of zelfs toernooien. Hoe dit in de praktijk uit gaat pakken is nog even afwachten maar Cooking Mama lijkt zichzelf flink te vernieuwen.

Heb jij al weer zin om de kok uit te gaan hangen op de Nintendo Switch? Het spel zou dit najaar al op de markt moeten komen. Vanaf dan kan je dus weer lekker gaan rommelen in de keuken, dit keer ook zonder vlees!