Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Stemacteur Byleth Fire Emblem: Three Houses wordt vervangen

Fire Emblem Three Houses Keyart

of juist op Fire Emblem?

Na recente ontwikkelingen heeft Nintendo het besluit genomen.

Na recente ontwikkelingen heeft Nintendo het besluit genomen.

Fire Emblem: Three Houses is gisteren verschenen voor de Nintendo Switch. In de week voorafgaand aan de release hebben veel stemacteurs van de personages in de game onthuld wiens stemmen ze inspreken. Een van deze stemacteurs is Chris Niosi, die de stem van de mannelijke variant van het hoofdpersonage Byleth inspreekt.

Niosi is echter onder vuur komen te liggen nadat verschillende ex-partners naar voren zijn gekomen met beschuldigingen van mentaal en fysiek misbruik. Hij heeft deze beschuldigingen erkent en zijn verontschuldigingen aangeboden in een bericht op Tumblr. Daarnaast is uitgekomen dat hij ver voor de release van Fire Emblem: Three Houses – en dus in handelend in strijd met de non-disclosure agreement met Nintendo – al uit de doeken had gedaan dat hij de stem van Byleth zou inspreken.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft Nintendo besloten Niosi te vervangen als de mannelijke stem van Byleth. In Fire Emblem Heroes wordt Byleth inmiddels al ingesproken door Zach Aguilar. Nintendo heeft Game Informer laten weten dat Niosi’s stem ook in Three Houses vervangen gaat worden in een toekomstige update. Door wie is nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat Aguilar dit zal doen.

Bron