Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pandemic komt op 1 augustus naar de Switch

Het bordspel Pandemic heeft eindelijk een releasedatum gekregen.

Pandemic is het volgende bordspel dat een digitale overstap maakt naar de Switch. Ga jij deze klassieker in huis halen?

Dat bordspellen het goed doen op de Switch was inmiddels al wel bekend. Hasbro bracht eind 2017 al Monopoly uit. Vorig jaar kwam daar een game collectie bij met niet alleen Monopoly maar ook Risk en Trivial Pursuit.

Niet alleen Hasbro brengt bordspellen uit, ook uitgever Asmodee is flink aan de weg aan het timmeren op de digitale bordspellen markt. Eerder al brachten zij al Carcassonne uit en afgelopen maand nog verscheen ook Catan op de Switch.

Het volgende spel wat ze uit zullen gaan brengen is Pandemic. In dit coöperatieve bordspel strijd je niet tegen elkaar maar moet je het met je medespelers opnemen tegen het spel. Zo kan je dus met zijn allen winnen of verliezen. In dit spel is het jullie taak om de mensheid te beschermen tegen een steeds groter wordende pandemie.

Door verschillende laboratoria te bouwen en onderzoek te doen kan je de uitbraak van de ziektes afremmen en uiteindelijk zelfs helemaal uitroeien. In onderstaande trailer wordt het verhaal kort uitgelegd. Aan het einde zien we ook de releasedatum van 1 augustus in beeld.

Net als alle andere bordspellen uitgegeven door Asmodee zal ook Pandemix voor €20 verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop. Wanneer Pandemic uit is gekomen zullen er nog twee andere spellen uitgegeven gaan worden door Asmodee. Dit zijn The Lord Of The Rings: Living Card Game en Munchkin. Wanneer deze spellen precies verschijnen is nog niet bekend.