Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Snap 2 heeft unieke twist nodig

Zal een vervolg ooit komen?

Pokémon Snap was een groot succes op de Nintendo 64. Toch is er nooit een vervolg op gekomen. Junichi Masuda, medewerker bij GameFreak, legt nu uit waarom dat is en of er mogelijk ooit een vervolg zal komen.

In het jaar 2000 kwam Pokémon Snap naar Europa toe, inmiddels al weer 19 jaar geleden. In het spel was het niet de bedoeling om Pokémon te vangen of met ze te vechten. Nee, deze game gooide het over een andere boeg. Het was namelijk de bedoeling om foto’s te maken van Pokémon.

Deze twist beviel de spelers goed en het spel verkocht dan ook ontzettend goed. In de jaren daarna bleef het spel een ongekend populaire klassieker. Een opvolger kon bijna niet uitblijven na zo’n succes. Toch is die er tot op de dag van vandaag niet gekomen. Wel kwam het spel in 2007 nog uit op de Nintendo Wii Virtual Console. Ook de Wii U kreeg het spel in 2016 op zijn versie van de Virtual Console.

De mogelijkheden voor een opvolger lijken steeds groter te worden. Met de Gamepad van de Wii U dachten veel mensen al dat Pokémon Snap erg geschikt zo zijn. Ook nu er een Toy Con Camera is lijken de mogelijkheden op een vervolg erg groot.

Junichi Masuda heeft aangegeven wat de reden is voor het uitblijven van een vervolg. Hij gaf aan dat een vervolg genoeg vernieuwende elementen moest hebben. Gewoon hetzelfde spel uitgeven met een aantal nieuwe Pokémon voelde niet voldoende. Of de Toy Con Camera uniek en vernieuwend genoeg is valt nog te bezien. Tot op heden zijn er geen aankondigingen voor een tweede deel in de serie.

Zou jij een vervolg op Pokémon Snap zien zitten of ben je het er mee eens dat eenzelfde spel uitbrengen zonder vernieuwingen niet de moeite waard is? Laat het ons weten in de reacties.