Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Shadowgate

Shadowgate Switch
Shadowgate kwam oorspronkelijk in 1987 uit en in 2014 kwam er al een remake op de PC. Nu is de klassieker op de Switch verschenen, maar doorstaat die de tand des tijds?

Shadowgate kwam oorspronkelijk in 1987 uit en in 2014 kwam er al een remake op de PC. Nu is de klassieker op de Switch verschenen, maar doorstaat die de tand des tijds?

Er was een tijd dat point and click games hoogstandjes waren binnen gaming. Hele meesterwerken zijn ervan gemaakt en een goed aantal wordt nu ook als klassiekers gezien. Shadowgate was er één van, maar de formule werkt niet helemaal lekker tegenwoordig.

Shadowgate Switch Screen

In Shadowgate speel je een nakomeling van een lijn koningen en het is aan jou de taak om een kasteel binnen te dringen welke beheerd word door een tovenaar wiens verlangen het is een krachtige demoon op te roepen. Aan jou dus te taak om alle valstrikken slim af te zijn en de tovenaar te stoppen.

Grafisch gezien ziet de game er prachtig uit met geweldig mooie artwork en de klassieke muziek welke ook volledig geremaked is. Het zet de sfeer van het spel goed neer en laat hiermee ook niet merken dat het oudere game is. Een leuke toevoeging aan het spel is tevens de optie om de muziek en de tekst naar de oude NES designs te veranderen, mocht je nostalgisch willen worden.

Shadowgate Switch Screen

Het probleem zit hem vooral in de verdere gameplay. Hoewel de Switch ondersteuning biedt voor aanrakingsbesturing werkt dit toch niet soepel. Je kan lastig net zo snel reageren ook al is de besturing redelijk goed geoptimaliseerd na het verschijnen van de game op smartphones. Het kan de snelheid waarmee je soms moet reageren om niet dood te gaan lastig behalen zeker als je de standaard knoppen gebruikt. Sommige stukken worden dus door de besturing onnodig lastiger gemaakt en dat is zonde.

Conclusie

Shadowgate op de Switch is een nette remake van de originele Shadowgate welke op de NES verscheen. De controls werken niet altijd even lekker met de knoppen, maar verder werkt het prima. Een leuke extra aan het spel is de mogelijkheid om te kiezen tussen de nieuwe muziek of de 8-bit versies. Al met al niet perfect, maar wel een mooie recreatie van een van de eerste point and click games.

Cijfer: 6.8