Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yoshi’s Crafted World ontwikkelaars praten over moeilijkheid

Ga vanaf 29 maart aan de slag in deze keutelachtige wereld!

Te makkelijk of niet? Dat is de vraag!

Er is een hoop discussie over geweest, is Yoshi’s Crafted World te makkelijk? Wat de ontwikkelaars er zelf van denken lees je hier.

Vorige week verscheen Yoshi’s Crafted World. Hoewel het spel overwegend positief is ontvangen was er wel wat kritiek over de moeilijkheidsgraad van het spel. Dat was ook het tijdschrift Nintendo Dream niet ontgaan daarom besloten ze de ontwikkelaars te gaan interviewen.

Als eerste kwam de vraag hoe moeilijk ze de game gemaakt hadden. Het antwoord daarop was simpel, de ontwikkelaars wilde het spel voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken. Ze wisten dat er spelers zouden zijn die liever een wat lastigere game zagen. Echter zijn er ook genoeg spelers die wel willen genieten van de vrolijke wereld maar niet vaak genoeg gamen om echt lastige games te spelen.

De tussenoplossing waar de ontwikkelaars voor gegaan zijn is een variant waarin het basisspel inderdaad vrij makkelijk te doorlopen is. Ben je een hardcore gamer dan zal de uitdaging vooral te vinden zijn in het verzamelen van alle verstopte voorwerpen. Deze zijn enerzijds moeilijk verstopt en vereisen anderzijds ook wat meer ervaring in het gamen.

Toch zullen er ook minder fanatieke gamers zijn die graag alles willen verzamelen. Daarvoor is de ‘Mellow Mode’ bedacht, Yoshi kan dan door de levels vliegen, loopt minder schade op en hoort geluidjes als hij in de buurt is van een verzamelobject. Op deze manier hebben de ontwikkelaars geprobeerd om het spel voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Wat vind jij van de moeilijkheidsgraad in Yoshi’s Crafted World? Laat het ons weten in de reacties.