Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2 kondigt wereldwijd Splatfest aan

Ga jij voor team haas of team schildpad in dit wereldwijde (lente) Splatfest?

Vanaf 19 april kunnen spelers van Splatoon 2 weer aan de slag met een wereldwijd Splatfest. Dit keer zal het helemaal in het teken staan van de lente.

Nintendo lijkt Splatoon 2 weer even in het zonnetje te zetten. nadat je vanmorgen kon lezen dat er een update komt met nieuwe wapens en medailles is er ook een wereldwijd Splatfest aangekondigd.

Zoals altijd strijden twee teams tegen elkaar. Dit keer is het “team haas” dat het op gaat nemen tegen “team schildpad”. Deze twee teams zijn afgeleid uit het klassieke verhaal tussen de haas en een schildpad die een hardloopwedstrijd gingen houden. Deze werd natuurlijk gewonnen door de schildpad.

Team haas of team schildpad, waar ga jij voor?

Dat Nintendo kiest voor het gebruik van dieren is niet helemaal verrassend. Het Splatfest is namelijk erg gefocust op de lente. Daar horen dieren natuurlijk bij! Zelfs de naam van het Spaltfest is eenmalig omgedoopt tot Springfest (lente feest).

Nog meer lente

De inkt waarmee de teams gaan strijden zal dan ook een mooie pastelkleur krijgen zodat je je helemaal in het voorjaar waant. Alsof dat nog niet genoeg is komen er ook nog nieuwe kledingstukken beschikbaar.

Deze kleding zal uitgedeeld worden via het nieuwskanaal van de Nintendo Switch. Het is dus niet te koop uit de normale kledingwinkels. Wanneer deze kleding precies beschikbaar komt is nog niet bekend maar we verwachten rond dezelfde tijd als dat het Splatfest begint. Houd het nieuwskanaal daarom goed in de gaten!

Op 19 april begint het splatfest en het zal twee dagen duren. Op 21 april eindigt het en kort daarna zal ook de uitslag bekend gemaakt worden. Zodra we deze weten maken we dit bekend op Daily Nintendo. Weet jij al in welk team je gaat strijden, laat het ons dan weten in de reacties!