Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Captain Toad – Special Episode

Vorige maand werd er betaalde DLC aangekondigd voor Captain Toad. Is het de zes euro waard of niet?

Vorige maand werd er betaalde DLC aangekondigd voor Captain Toad. Is het de zes euro waard of niet?

Ik kan wel weer beginnen over graphics, geluid en gameplay mechanics, maar je kan voor die gedeeltes beter de uitgebreide review van de game lezen van Vincent. Dat doe je hier.

In het nieuwe DLC-boek gaan Toad en Toadette op zoek naar een speciale kroon. Dit gebeurt in 18 verschillende levels. Helaas zijn bijna alle levels gebaseerd op al eerder gebruikte levels, maar met een kleine twist, zoals het laten afspelen in de nacht met een lading Boos en andere geesten.

Captain Toad Special Episode

De uitdaging is echter wel aanwezig zeker om alle extra uitdagingen in een level te behalen. Je hebt bijvoorbeeld: vindt de gouden paddenstoel, verzamel meer dan x-aantal munten of krijg geen schade. Deze extra uitdagingen kan je de eerste ronde al direct behalen, al is het dan nog afwachten welke uitdaging het is. Jammer is dat bijna alle levels met spoken dezelfde uitdaging hebben.

De paar nieuwe levels zijn net als de rest van het spel wel weer enorm mooi gemaakt. Ook deze bevatten veel oog voor detail en/of maken ultiem gebruik van de mechanics die we gewend zijn in de game van onze kleine held. Het blijft verbazen wat Nintendo allemaal in zo een klein level kan proppen. Van mij mogen ze als er nog meer DLC komt met nog een lading nieuwe levels komen, aangezien het toch voor meer frisheid zorgt dan de “remixes” van de oudere levels.

Captain Toad Special Episode

Qua speeltijd zal je ongeveer 45 minuten bezig zijn met alle levels een keer spelen – mits je ook wel op zoek gaat naar verborgen voorwerpen – wat voor zes euro misschien een beetje veel weinig, maar als je voor alle uitdagingen gaat en de co-op modus gebruikt zal je er nog een stuk langer plezier van hebben.

Conclusie

Het concept van Captain Toad blijft leuk en deze DLC geeft wat nieuwe uitdaging. Jammer is echter de diversiteit. Praktisch alle levels kwamen mij bekend voor vanuit het standaard spel, maar dan met een twist. De levels met de hordes spoken hadden ook bijna allemaal hetzelfde extra doel om te behalen. Hoewel er deze minpunten zijn, is zes euro het wel waard als je de game leuk vindt. Ik heb ongeveer 45 minuten gedaan over het boek zonder het 100% uit te spelen.

Cijfer: 8,0