Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe beelden RPG Maker MV

In dit spel maak jij je eigen RPG's!

In juli vorig jaar werd aangekondigd dat RPG Maker MV naar de Switch zou komen. In dit artikel zie je de eerste beelden waarin een soort tutorial wordt doorlopen. Lees snel verder!

Na de aankondiging vorig jaar werd het een tijdje stil rondom dit spel. Tot dat we tijdens PAX West een releasedatum kregen. Het spel zou uit moeten komen op 26 februari 2019. Die datum is inmiddels gepasseerd zonder dat het spel in de winkels ligt. Uitgever NIS America heeft laten weten dat het spel nog steeds in 2019 uit moet komen maar gaf geen concretere datum.

Wel zijn er in middels beelden online verschenen van de Switch-versie van RPG Maker MV. Je ziet in de beelden een soort tutorial die wordt doorlopen. Het leuke daarin is dat de verschillende basiselementen uit dit ‘spel’ worden uitgelegd aan de hand van het spelen van een RPG zelf.

Bekijk hier de eerste beelden van RPG Maker MV op de Switch.

Uiteindelijk zal je met dit spel volledig zelf een RPG kunnen maken en deze kunnen delen. Naast de Switch-versie komt er ook een variant voor de Xbox One. Deze samenwerking heeft een groot voordeel, een spel dat gemaakt is op de Switch kan je ook spelen op de Xbox One en andersom geldt hetzelfde. Naast het maken van spellen zal je dus ook vele RPG’s van andere gebruikers kunnen gaan spelen.

Ben je zelf niet zo creatief maar ben je wel benieuwd naar de creaties van anderen? Ook komt er in de eShop ook een app waarmee je spellen gemaakt door andere spelers kan spelen. Zo hoef je niet de volledige game te kopen om te genieten van de creativiteit van anderen.

Lijkt het jou leuk om zelfs RPG’s te maken? Of ga je liever de door iemand anders gemaakte RPG’s spelen? Laat het ons weten in de reacties.