Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo bevestigt Gyms in nieuwe Pokémon games

In Pokémon Sun & Moon stapte Nintendo af van de klassieke Pokémon Gyms. In plaats daarvan kregen we trials. In Pokémon Sword and Shield zijn de Gym weer terug van weggeweest.

Helemaal onverwacht is dit nieuws niet. Toen we vorige week de aankondigingstrailer zagen konden we al een aantal stadions zien die verdacht veel op Gyms leken. In een tweet die het Amerikaanse Nintendo account vannacht plaatste (en inmiddels weer verwijderde) is dit nu ook officieel bekend gemaakt.

Wat extra bijzonder was aan deze tweet was de manier waarop de leiders van de Gyms genoemd werden. Voorheen ging het altijd over ‘Gym Leaders’ maar in de betreffende tweet sprak Nintendo over ‘Gym Masters’. Omdat de tweet inmiddels weer verwijderd is zou het kunnen gaan om een vergissing. Wat ook zou kunnen is dat deze Gym Masters een duidelijk andere functie hebben dan de vroegere Gym Leaders en dat we daar binnenkort nog meer informatie over krijgen.

Wat vind jij er van dat Gyms weer terugkeren naar de Pokémon spellen? Een goede ontwikkeling of vond je juist de trials in de vorige games wel erg leuk? Laat het ons weten in de reacties.