Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2 krijgt update naar versie 4.5.0

In deze update helaas geen nieuwe maps of wapens. Wel een hele berg aan bugfixes!

Nintendo’s populaire online multiplayer shooter Splatoon wordt bijna twee jaar na zijn release nog steeds voorzien van updates. Zo verschijnt maandag update 4.5.0.

In de eerste maanden na de release voegde Nintendo nog regelmatig nieuwe wapens en maps toe aan het spel. Helaas zijn ze daar nu zo goed als mee gestopt. Toch blijven ze het spel ondersteunen door middel van bugfixes en het balanceren van alle wapens en uitrustingen.

Ook deze update voegt geen nieuwe wapens of maps toe aan het spel. Wel zijn er een hele hoop dingen aangepakt. Zo zijn er maar liefst 46 wapens (iets) aangepast. Het gaat dan om het meer of minder verbruik van inkt, de snelheid waarmee je kan schieten of de hoeveelheid schade die je aanricht die iets veranderd is.

Ook verschillende sub- en speciale-aanvallen zijn iets aangepast. Dit alles is gedaan om het spel meer in balans te krijgen en zo voor een eerlijkere strijd te zorgen in Splatoon 2.

Verder zijn er nog diverse bugfixes te vinden in deze update. Zo is de route van de toren in towercontrol iets aangepast in Piranha Pit omdat spelers anders te makkelijk bij de basis van de tegenstander konden komen. Ook kunnen gebruikers van een inktroller wapen nu niet meer door geopende paraplu’s heen.

Ben je benieuwd naar de complete lijst met updates? Kijk dan op de website van Nintendo. De update zal in de nacht van zondag op maandag uitkomen, je zal het spel dan eerst moeten updaten voordat je aan de slag kan.

Speel jij nog regelmatig Splatoon 2 of heb je het wel een beetje gehad met deze shooter? Laat het ons weten in de reacties.