Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Voorlopig geen mini Nintendo 64

Ondanks het grote succes van de mini NES en mini SNES staat een mini N64 (nog) niet op de planning.

Onder de noemer “Nintendo Classic Mini” heeft Nintendo al de NES en SNES uitgebracht. Een Nintendo Classic Mini Nintendo 64 lijkt voorlopig niet te komen. 

Al sinds de release van de Nintendo Classic Mini SNES gaan er al geruchten dat ook de Nintendo 64 deze mini make-over zou gaan krijgen. Tot op heden is deze er echter nooit gekomen. Vandaag gaf Reggie Fils-Aime, baas van de Amerikaanse tak van Nintendo wat uitleg.

De komst van de eerste twee Nintendo Classic Mini’s hebben we te danken aan de slechte verkopen van de Nintendo Wii U. Omdat deze console een veel minder groot succes was dan gehoopt zijn ze snel aan de Switch gaan werken. Het produceren van een geheel nieuwe console duurde te lang om mensen tevreden te houden. Om de te overbruggen periode wat te verwachten zijn de Nintendo Classic Mini’s uitgebracht. Voor Nintendo was dat een makkelijke en goedkope manier om hun fans te behouden.

Nu de Nintendo Switch het ontzettend goed doet lijkt er geen noodzaak voor de mini Nintendo 64. Nintendo heeft er dan ook zeker geen haast mee. Reggie wilde de komst van een mini versie van de Nintendo 64 nog niet helemaal uitsluiten. Voorlopig zal hij in ieder geval niet op de planning staan bij Nintendo.

Zou jij een mini versie van de Nintendo 64 wel zien zitten? Welke games zou je er dan graag op terugzien? Laat het ons weten in de reacties.