Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Project Highrise: Architect’s Edition komt eerder dan verwacht

Switch-bezitters kunnen nog deze maand met dit spel aan de slag.

Het spel Project Highrise leek in eerste instantie uit te komen in november. Vandaag maakte ontwikkelaar Kalypso Media bekend dat het spel in europa nog deze maand zal verschijnen. 

In dit spel speel je als, je raadt het al, een architect. In het spel heb je dan ook alles te zeggen als het op bouwen aan komt. Je kiest waar de muren komen, de kabels liggen en wat de bestemming van je gebouw is. Daarnaast ben je ook eigenaar van het gebouw en zal je dus huur moeten innen bij de diverse bewoners en winkeleigenaren in je pand.

Dat geld kan je weer investeren om verder uit te breiden of het gebouw te onderhouden. Doe je dit niet dan zullen bewoners ontevreden zijn. Ook bedrijven zullen op zoek gaan naar een andere locatie als er niet geïnvesteerd wordt in het huidige gebouw.

Welke kant je op wil gaan met je gebouw mag je helemaal zelf bepalen. Je kan een waar winkelimperium proberen te bouwen met de grootste en meest luxe winkels. Heb je niks met winkels, dan kan je ook een wooncomplex in je enorme gebouw vestigen. Ben je iemand die graag een gokje neemt, maak dan van je gebouw een mega casino. Als je niet kan kiezen kan je ook verschillende stijlen combineren in één gebouw.

Heb je Project Highrise eerder al op een ander platform gespeeld dan biedt dit spel misschien toch nog wat nieuws. Het zal naast het basisspel verschillende uitbreidingen bevatten. Zo zit de Las Vegas DLC er bij plus nog verschillende content pakketen.

Hieronder kan je de Europese release trailer bekijken. Is dit een spel wat jij gaat halen? Laat het ons weten in de reacties.