Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo viert zijn 129e verjaardag

Weet jij hoe dit bedrijf ooit begonnen is?

Hoewel we hier nog leven op de 22e van september is het in Japan inmiddels 23 september. De verjaardag van Nintendo. Weet jij hoe dit bedrijf ooit begon?

Het bedrijf is opgericht op 23 september in het jaar 1889. Dit was nog ver voordat mensen de beschikking hadden tot computers, laat staan spelcomputers. Ooit begon Nintendo als een bedrijf wat spelkaarten produceerde. Het ging daarbij om speciale ‘Hanafuda’ kaarten. Met deze kaarten kan je niet de kaartspellen spelen die wij in Nederland kennen. Wel kan je er verschillende Japanse kaartspellen mee spelen.

Spelers van het Nintendo DS spel ’42 all-time classics’ zullen misschien bekend zijn met de kaarten aangezien één van de 42 spellen werd gespeeld met deze kaarten. Zo probeerde Nintendo weer even te verwijzen naar zijn oorsprong.

Inmiddels kennen we dit bedrijf natuurlijk van de spelcomputers en populaire games van Mario en Zelda. Het eerste succes om het gebied van games kwam in de vorm van de Game&Watch handheld systemen. Daarna verschenen nog verschillende handhelds en consoles, de een succesvoller dan de ander. Zo was de Virtual Boy een enorme flop, gelukkig is Nintendo’s laatste systeem, de Switch, weer een enorm groot succes!

Omdat dit bedrijf al zo lang bestaat is zowel jong als oud opgegroeid met deze systemen. Veel mensen kennen dan ook de iconische karakters. Wij zijn benieuwd naar jouw meest memorabele herinnering in deze 129 jaar Nintendo. Laat het ons weten in de reacties.