Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] The Messenger

The Messenger is een retro platformspel dat binnen enkele dagen al te spelen is op Nintendo Switch. Ook deze konden we uittesten op Gamescom!

The Messenger is een retro platformspel dat binnen enkele dagen al te spelen is op Nintendo Switch. Ook deze konden we uittesten op Gamescom!

Fans van retrogames zullen blij zijn om te horen dat binnen enkele dagen, 30 augustus om precies te zijn, The Messenger op de Switch verschijnt. The Messenger is een retro platformer van Sabotage Studios die door het spel heen van een 8-bit naar een 16-bit avontuur transformeert. Dit samen met bijhorende retro-muziek op de achtergrond geeft dit spel een nostalgisch gevoel.

Wij mochten de PC versie van het spel uittesten en ik kan je vertellen, het is niet de meest makkelijke platformer. De levels zijn uitdagend en de besturing is in het begin een beetje ingewikkeld. In  het spel kan je namelijk geen dubbele sprong uitvoeren, maar is er wel de mogelijkheid om te blijven springen wanneer je je zwaard gebruikt, al is dit niet zo simpel om onder de knie te krijgen. Voor iemand als mezelf, die graag snel doorheen levels gaat, geeft dit wel een extra moeilijkheid en uitdaging.

In het spel heb je de mogelijkheid om je huidige wapens te upgraden en nieuwe wapens te unlocken. Ook zal je verder in het spel de optie krijgen om je personage zelf sterker te maken. Zo zal je na enkele levels op muren kunnen klimmen, kunnen zweven of een zweep kunnen gebruiken.

Ook is het een game met humor. Wanneer je sterft zal je hierna namelijk achtervolgt worden door een duivelachtig beestje. Deze zal je blijven volgen en je geld afnemen totdat hij zelf vindt dat je genoeg gestraft bent, dan gaat hij weer weg. Ook de dialogen tussendoor bevatten de nodige humor en zijn de moeite waard te lezen.

The Messenger geeft je uitdagende levels, met vele vijanden en bazen om te verslaan. Het spel richt zich op liefhebbers van retro spellen en zal deze ook niet teleurstellen. Voor 19,99 euro kan The Messenger over enkele dagen bij jouw collectie horen! Kijk hieronder ook zeker nog even naar de trailer om zelf het retro-gevoel te ervaren