Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

South Park: The Stick of Truth komt naar de Switch

Het vervolg van dit spel, South Park: The Fractured But Whole, verscheen eerder dit jaar al.

Gisteren maakte Ubisoft zijn kwartaalcijfers bekend. Om het voor de aandeelhouders wat interessanter te maken werden ook meteen wat plannen voor het komende jaar onthuld. 

Een van die plannen was dus The Stick of Truth overzetten naar de Nintendo Switch. Dit spel is de voorloper van het eerder dit jaar verschenen The Fractured But Whole. Het is de eerste keer dat de voorloper van The Fractured But Whole op een Nintendo systeem gespeeld kan worden. In de tijd dat de Stick of Truth oorspronkelijk uit kwam zat Nintendo nog vol in de maag met de Wii U. Nu The Fractured But Whole een succes lijkt te zijn heeft Ubisoft besloten ook zijn voorloper over te gaan zetten. Het lijkt er tot nu toe wel op alsof dit spel enkel digitaal beschikbaar zal zijn en er dus geen fysieke release komt.

Het verhaal van South Park: The Stick of Truth is geschreven door twee schrijvers van de animatieserie. Ook hebben zij het verhaal ingesproken, dit zorgt voor een echte South Park ervaring. In het spel is het de bedoeling om ‘cool’ te worden. Groei op van een kleine, onbelangrijke jongen tot de coolste jongen van de stad. Word vrienden met bekende South Park karakters en ga op zoek naar de Stick of Truth om niet langer een loser te worden genoemd.

De bedoeling van Ubisoft is om dit spel ergens in september uit te brengen. Hieronder vind je de trailer die in 2014 gebruikt werd tijdens de lancering van het spel. Heb jij het eerder uitgebrachte South Park spel op de Switch gespeeld? Of heb je misschien wel bewust gewacht om dit deel eerder te kunnen spelen? Laat het ons weten in de reacties.