Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Will: A Wonderful World aangekondigd voor de Switch

Het spel moet later dit jaar uitkomen op Nintendo's hybride console.

Ruim een jaar geleden verscheen WILL: A Wonderful World voor PC en PlayStation. Deze verhalende puzzelgame zal aan het einde dit jaar ook de overstap maken naar de Nintendo Switch. 

Ontwikkelaar Circle Entertainment maakte vandaag bekend een samenwerking te zijn aangegaan met uitgever 4D Door Games. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat WILL naar de Switch toekomt. In dit puzzelspel kan je brieven veranderen waardoor je het verhaal én de karakters kan beïnvloeden. Dit geeft de speler het gevoel dat hij als god speelt.

In het spel speel je als een jong meisje. Op een dag wordt ze wakker in een verlaten en voor haar onbekende kamer. Dan komt er een pratende hond die haar verteld dat ze een god is en dat ze mensen moet helpen. Al snel verschijnen er veel brieven in haar brievenbus en pakt ze haar pen en neemt zo het lot van deze mensen in handen.

De brieven die je ontvangt lopen erg uiteen. Van een hopeloos verliefde nerd tot een wanhopige artiest die op het punt staat zichzelf van het leven te beroven. In WILL: A Wonderful World komt het allemaal voorbij. Door bepaalde dingen aan te passen verander je het lot van degene die de brief gestuurd heeft maar ook het lot van alle andere mensen.

Onderstaande introductietrailer geeft een beetje een beeld van wat je kan verwachten. Wanneer WILL: A Wonderful World precies verschijnt is nog niet bekend. Circle Entertainment heeft gezegd dat we het spel later dit jaar kunnen verwachten in de Nintendo eShop.