Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Smash Bros.-blog samenvatting: week 1

Bekijk hier elke week een samenvatting van de nieuwe aankondigingen uit de Super Smash Bros.-blog.

Bekijk hier elke week een samenvatting van de nieuwe aankondigingen uit de Super Smash Bros.-blog.

Bij Brawl kregen we alle info via Super Smash Bros. DOJO, bij For 3DS/Wii U hadden we Pic of the Day via Miiverse en voor Ultimate krijgen we elke dag in blogpost op de officiële site van de nieuwste editie in de bekende fighter-serie. Elke week zullen we de aankondigingen van Masahiro Sakurai combineren in deze weekendse samenvatting.

12 juni 2018

De dag van de Nintendo Direct: E3 2018. Iedereen keek met spanning naar de verschillende aankondigingen, waarbij menig gamer wacht op het verlossende woord van Masahiro Sakurai. Na aankondigingen van Daemon Ex Machina en Super Mario Party zagen we eindelijk de eerste beelden van Super Smash Bros. Ultimate – de eerste Smash-game waarbij echt alle vechters terugkeren. Op deze dag kregen we geen nieuwe informatie op het Smash-blog; enkel herhalingen van de presentatie, trailers en Nintendo Treehouse Live.

13 juni 2018

Op woensdag plaatste Sakurai een boel nieuwe berichten in de Smash-blog. Ten eerste zullen zullen verschillende muziekstukken geplaatst worden op de officiële site van de game. Op dit moment zijn het themalied, Brinstar Depths, Vega Stage en het themalied van Breath of the Wild te beluisteren. Als je van de previews wilt genieten, klik dan hier.

Ten tweede hebben we de bevestiging dat alle Smash-amiibo te gebruiken zijn in de nieuwe editie van Super Smash Bros. Of dit uitsluit dat er een nieuwe serie komt met alle personages is nog onduidelijk, maar lijkt ook onwaarschijnlijk. Ridley en Inkling (girl) krijgen ook een eigen Smash-amiibo, welke hieronder te zien zijn. Niet gemeld in de blogpost, maar wel tijdens Nintendo Treehouse Live, is dat Daisy ook een eigen amiibo zal ontvangen. Daarnaast kregen we nogmaals de bevestiging dat de Nintendo GameCube Controller-adapter te gebruiken is met de nieuwe Smash-game.

De personages met de eer om de eerste vechters van de dag te worden, zijn de Inkling. Zowel de vrouwelijke als mannelijke Inklings maken voor het eerst hun opwachting in een Smash-game als speelbare personages. Ze vallen aan met hun vele wapens uit Splatoon, zoals de Splattershot, Ink Roller en Splat Bombs. Door tegenstanders te verven lopen zij meer schade op van alle aanvallen. Als je de grond verft, zullen andere spelers zich hier minder snel doorheen kunnen bewegen. De Final Smash van de Inklings is de Killer Wail uit de originele Splatoon, waarbij een grote straal van energie wordt uitgestoten die vijanden lanceert. Elk kostuum van Inkling heeft een eigen kleur, kledingstijl en geslacht, dus er is een boel variatie.

 

Naast de Inklings toonde Sakurai ook het eerste item van de dag, namelijk de Hulptrofee: Squid Sisters. Callie en Marie zullen een groot optreden geven in het midden van het level, waarbij de camera steeds meer op hun inzoomt. Je kunt beter niet afgeleid worden door de muziek, want door het inzoomen komen de Blast Lines steeds dichterbij, waardoor je makkelijker uit het veld geslagen kan worden.

14 juni 2018

Hoewel hij twee dagen daarvoor al aangekondigd was, kreeg Ridley op donderdag pas een plekje in de spotlight op de Super Smash Bros.-blog als vechter van de dag. Fans smeken al jaren om de toevoeging van de aartsvijand van Samus en nu is het eindelijk zo ver. Ridley gebruikt zijn lange staart en klauwen om een aantal extreem sterke aanvallen uit te voeren. Voor zijn Final Smash gooit hij zijn tegenstanders op het ruimteschip van Samus en verpulvert ze met een plasma-aanval. Als extra detail zie je na de uitvoering van deze krachtige aanval het schip van Samus neerstorten in de achtergrond. Meta Ridley is ook speelbaar als een extra kostuum voor de ruimtedraak.

 

Donderdag had ook een item van de dag: de Springster uit de Super Mario Galaxy-games. Net als in de Galaxy-serie kun je als je de ster aanraakt op volle snelheid gelanceerd worden. Als je dit item goed gebruikt, kan het makkelijk een knock-out veroorzaken. Je moet wel goed richten, anders vlieg je misschien zelf voorbij de Blast Lines.

15 juni 2018

De vechter van vrijdag is niemand minder dan het nieuwe Echo-personage: Daisy. Echo-personages zijn de eerste officiële benaming voor clones: vechters die eigenlijk dezelfde aanvallen als iemand anders hebben, maar met net iets andere statistieken, zoals snelheid, springhoogte en aanvalskracht. Daisy is het derde Echo-personage in de game, naast Dark Pit en Lucina. Haar normale aanvallen zijn volgens de blogpost dezelfde als die van Peach, maar Daisy heeft zo haar eigen unieke persoonlijkheid. Haar temperamentvolle karakter schijnt goed door in haar stijl op het gevechtsveld.

 

Naast Daisy kregen we ook een gloednieuwe Pokémon te zien: Alola-Vulpix. Deze schattige Ice-type Pokémon is geen speelbaar personage, maar zal uit een Poké Ball verschijnen om een vechter bij te staan in de strijd. Alola-Vulpix gebruikt Icy Breath om – je raadt het al – tegenstanders te bevriezen.

Wat vond jij de beste onthulling van deze week? Laat het ons weten in een reactie!