Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Is de Switch geschikt als handheld-only device?

Een kijkje naar de batterijprestaties.

Eerder deze week kon je lezen dat er in Japan een Switch verkocht werd zonder Dock. Hoewel dit voornamelijk bedoeld was voor een tweede Switch binnen één huishouden, opent dat ook de mogelijkheid voor een dockloze Switch. Maar hoe presteert de batterij?

Al snel na het uitkomen van de Switch in maart vorig jaar was er een discussie over het mobiele aspect van de Switch. Het scherm is goed en de prestaties zijn fantastisch. De batterij werd echter gezien als groot minpunt. Games als Zelda Breath of the Wild vroegen veel van het systeem én van de batterij. Op een volle accu zou nog geen drie uur gespeeld kunnen worden.

Naast het gekozen spel zijn er nog een aantal andere factoren die invloed hebben op de batterij. Zo kan het inschakelen van de vliegtuigmodus je al een hoop extra speeltijd opleveren. Ook de helderheid van het scherm is van belang. Reviews 2 Go is met deze variabelen aan de slag gegaan en heeft zo een aantal interessante grafieken in elkaar gezet. Klik op de grafieken om een grotere versie te zien.

In de linker grafiek is de lijst ingedeeld op basis van de speeltijd met de maximale helderheid en Wi-Fi aan. Daarvoor is gekeken naar de blauwe lijn. We zien dat Antiquia Lost bovenaan staat met ruim 5.5 uur aan speeltijd. Heemaal onderaan vinden we Fast RMX. Dit spel kan slechts 2 uur spelen op volle helderheid met de Wi-Fi ingeschakeld.

De rechtergrafiek laat dezelfde spellen zien maar dit keer is de lijst anders gesorteerd. Het spel dat nu bovenaan staat kan het langst gespeeld worden als de vliegtuigmodus wordt ingeschakeld en de helderheid zo laag mogelijk wordt gezet. We zien dat Asdivine Hearts met meer dan 8 uur hier het beste presteert. Onderaan staat Skyrim, wat net boven de 3 uur scoort. Een verschil van ruim 5 uur aan speeltijd dus!

Tot slot is er ook nog een derde grafiek. Deze laat zien hoeveel speeltijd het inschakelen van de vliegtuigmodus en het verlagen van de helderheid nou oplevert. Wederom zijn er erg grote verschillen te zien. Bij het spel Baseball Riot krijg je ruim 3 uur meer speeltijd als je de energiebesparende functies gebruikt. Hiermee verdubbel je bijna de hoeveelheid speeltijd. Bij andere spellen, zoals Xenoblade of Skyrim, levert het nog geen half uur tijdswinst op.

Nu al deze gegevens bekend zijn kunnen we de discussie nog eens voeren. Wat vinden jullie, is de huidige Switch met deze batterijprestaties geschikt als handheld-only device? Of zou Nintendo met een upgrade van de batterij moeten komen voordat je de Switch zonder dock zou overwegen? Laat het ons weten in de reacties.