Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition

Dans door het gevaar met Shantae!

Dans door het gevaar met Shantae!

Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition is het resultaat van een Kickstarter-campagne welke meer dan genoeg geld had opgehaald dan het werkelijk doel was. WayForward, de ontwikkelaar van Shantae, had beloofd dat de formule van de nieuwe titel hetzelfde zou blijven. Het uiterlijk zou van pixel-stijl worden omgetoverd tot HD-graphics. Ik kan je alvast een ding verklappen: deze nieuwe stijl heeft zeer goed uitgepakt!

De game vertelt het verhaal van een half-geest, Shantae, die kan transformeren in verschillende dieren. Tijdens het avontuur gaat zij achter piraat Risky Boots aan, welke de uitvinding van haar oom heeft gestolen. Naast verschillende transformaties kent de heldin unieke vaardigheden om vijanden te verslaan.

Oud vertrouwd in een nieuw jasje

De nieuwe stijl is mij erg goed bevallen. In plaats van de pixel-stijl van de vorige games, is dit spel volledig geanimeerd. De scherp gekleurde graphics spatten echt van je scherm. De verschillende locaties van de game zijn mooi uitgewerkt en alle locaties zijn erg uniek. Elk level speelt zich namelijk in een ander gebied af en zo zijn er allerlei verschillende handelingen die elk in hun eigen level thuis horen. Hierdoor voelt Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition niet repetitief aan.

De achtergrondmuziek past super goed bij deze game. In het eerste level bijvoorbeeld hoor je een gezongen liedje met een hoog tempo. Hierdoor krijg je zin in het avontuur en dit zorgt ervoor dat ik gelijk verkocht was. De muziek begint ijzersterk en weet gedurende het avontuur van onze heldin niet teleur te stellen.

Transformaties

Tijdens het avontuur krijgt Shantae een tal van verschillende transformaties. Zo kan je veranderen in een aapje dat hoger kan springen en tegen muren kan klimmen, maar je kan ook veranderen in een olifant en hierdoor bepaalde blokken duwen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn natuurlijk veel meer transformaties. Al hun verschillenden mogelijkheden pakken goed uit, maar het enige minpunt is dat sommige transformaties later nutteloos aanvoelen. Dit komt omdat nieuwere transformaties een soort verbeterde versie lijken, maar de oudere hebben dan nog wel unieke vaardigheden.

Je kan Shantae sterker maken door upgrades te kopen in de winkel. Zo kan je je haar, waarmee je immers vecht, sneller laten bewegen of je zorgt ervoor dat aanvallen voor meer schade verrichten. Met het grote overvloed van geld in deze game, kan je Shantae al heel snel super sterk maken. Echter is er de mogelijkheid om deze upgrades uit te zetten. Spelers kunnen zo kiezen of ze het rustig aan willen doen, of toch meer uitdaging willen.

Ultimate is echt ultimate

Voor de spelers die nog meer uitdaging zoeken, bevat de Ultimate Edition zelfs een Hard Core-mode. Aanvallen van vijanden zijn veel sterker en er zijn minder platformen waar onze buikdansende heldin op kan staan. De Hard Core-modus is ideaal voor gevorderde spelers die zoeken naar uitdaging. De Ultimate Edition bevat alle voorgaande DLC en voelt daarmee als een volledig pakket. Naast de Hero-mode is er ook er modus met Risky Boots, de antagonist, in de hoofdrol. Haar manier van aanvallen is anders en zorgt ervoor dat spelers nog meer variatie hebben in de manier van spelen. De game bevat dus alle DLC en met alle andere modi is er genoeg variatie in Shantae: Half Genie Hero: Ultimate Edition.

Backtracken

Helaas moet je later in het spel vaker terug naar voorgaande levels. Dit komt omdat je nieuwe mogelijkheden hebt, waardoor je nieuwe voorwerpen kan pakken. In het begin heb je hier nog geen problemen mee, maar naarmate je voor een derde of vierde keer terug moet, gaat dit wel irriteren. Extra levels zijn dan wel een groot gemis.

Het ligt voor de hand dat spelers verdwaald raken als ze niet weten waar een bepaald voorwerp is dat ze zoeken. Gelukkig heeft WayForward hier over nagedacht en kun je in de spa hints vragen. Deze hints zorgen ervoor dat spelers een idee hebben waar het voorwerp zich bevindt en hierdoor kan je gericht zoeken in een level. Dit is dus een erg handige toevoeging!

De prijs

Shantae: Half-genie Hero Ultimate Edition is nog geen 25 euro en voelt als een volledig spel aan. Daarmee is de prijs zeven euro hoger dan de Wii U-editie, echter heeft de Wii U-versie alleen het hoofdverhaal. Als je nagaat dat deze editie alle voorgaande content heeft, is de game zijn geld dubbel en dwars waard.

Conclusie

Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition is een prachtig spel van WayForward. Het hoofdverhaal voelt al geweldig aan, met alle modi voelt het nog beter aan. Audiovisueel pakt dit spel goed uit, het ziet er scherp uit en de muziek is puur genot. De transformaties en de unieke levels zorgen voor veel variatie. Het enige nadeel is dat je veel moet backtracken, maar dat verpest het plezier totaal niet. Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition is dus een zeer geslaagd spel!

+ Fantastische artstyle
+ Puur genot voor je oren
+ Grote fun factor
+ Genoeg variatie in zowel transformaties als levels
+ Een volledige bundel voor een lage prijs
– Backtracken

Cijfer: 9,5