Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Labo heeft oog voor detail

Omdat het innerlijk veel belangrijker is dan het uiterlijk.

Dat Nintendo vaak op de kleine dingen let is geen verrassing. Toch blijven ze ons soms verbazen. Zo ook bij Nintendo Labo. Het model van de Joy-Con is ook van binnen te bekijken, ook al heb je dat nergens voor nodig!

Vanaf vrijdag liggen de eerste twee Nintendo Labo pakketten in de winkel. In een eerder artikel beschreven we al dat het bouwen van de complete set kartonnen accessoires wel tot acht uur kon duren. Een boekje zoals vroeger bij bijvoorbeeld de LEGO zat is er niet. Gelukkig word je op de Switch zelf stap voor stap door het proces geloodst.

Tijdens het in elkaar vouwen van de kartonnen onderdelen zal je het scherm kunnen draaien en bewegen door met meerdere vingers over het scherm te vegen. Twitteraar James Montagna vroeg zich af of het ook mogelijk was om hele andere dingen te bekijken. In plaats van zich te focussen op het stukje karton draaide hij de camera richting de Joy-Con. Op die manier kwam hij erachter dat je ook ín de Joy-Con kon kijken.

Nintendo had deze Joy-Con natuurlijk solide grijs kunnen maken, of juist helemaal hol van binnen. Maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet aan de details dachten. Aan de binnenkant van de Joy-Con kan je daarom het gehele moederbord van de Joy-Con zien. Voortaan hoef je dus niet meer zelf je Joy-Con open te schroeven als je benieuwd bent naar de binnenkant. Een set Nintendo Labo is genoeg om daar achter te komen.

Zie hieronder de Tweet van James Montagna. Door op de link te klikken is ook het filmpje te zien waarin hij demonstreert hoe je de binnenkant van een Joy-Con kan bekijken.