Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Fysieke versie Wolfenstein II vereist extra download

Wolfenstein II zal niet geheel op een cartridge passen. Koop je de fysieke versie in de winkel zal je alsnog een deel van het spel moeten downloaden.

Nintendo Switch cartridges hebben een maximale opslag capaciteit van 32GB (al komen 64GB kaartjes eraan). Toch zijn er al verschillende spellen uitgekomen waarbij een extra download noodzakelijk is. Zo ook bij Wolfenstein II: The New Colossus. 

Hoewel we nog steeds geen releasedatum hebben voor dit spel publiceerde Amazon vannacht al wel een vernieuwde box-art (zie onderaan). Op deze box-art is bovenin een balk te zien die we eerder ook zagen bij bijvoorbeeld LA Noire. Op de balk is te lezen “Internet download required. MicroSD card may be required”. Met andere woorden, een deel van het spel moet je nog downloaden. Hoe groot het te downloaden deel gaat zijn is nog niet bekend. Of een MicroSD kaart nodig is of dat het ook op de internet opslag past is dus ook nog even afwachten.

Overigens wil dit niet meteen zeggen dat het spel groter dan 32GB zal zijn. Uitgevers kiezen er vaak voor om voor kleinere cartridges te gaan omdat deze goedkoper zijn om in te kopen. Door een deel als download aan te bieden kan de uitgever meer winst behalen. Voor de consument is het wel vervelend, zij zullen sneller een groter MicroSD kaartje aan moeten schaffen.

Heb jij nog ruimte op je interne geheugen van je Switch of heb je al een MicroSD kaart aan moeten schaffen? Laat het ons weten in de reacties.