Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo kijkt al naar nieuwe hardware volgens Shinya Takahashi

En meer nieuws tijdens de BAFTA Games Awards.

En meer nieuws tijdens de BAFTA Games Awards.

Shinya Takahashi was gisteren aanwezig bij de BAFTA Games Awards. Nadat het evenement was afgelopen – waar Nintendo zelf enkele prijzen binnenhaalde – voerde de BBC een kort interview uit met Takahashi. Om te beginnen vroeg de BBC hoe het voelt om deel uit te maken van de comeback van Nintendo. Takahashi zei in een reactie dat het bedrijf erg blij is dat het dit jaar met zoveel prijzen is genomineerd. Nintendo heeft geprobeerd om veel producten te maken die de gebruikers in de wereld zouden verrassen. Ze zijn blij om het succes met Nintendo Switch te zien.

Takahashi vertelde ook dat Nintendo probeerde de Mario-games fris te houden. Met Super Mario Odyssey was een van de missies die het bedrijf had om zoveel mogelijk creatieve functies van Nintendo Switch te gebruiken. Volgens hem komt dit soort aanpak de frisheid van de franchise ten goede. De laatste vraag leidde tot een interessant antwoord. Op de vraag of het succes van Switch een verrassing was, zei Takahashi blijkbaar dat Nintendo voortdurend werkt aan hardware, en dus constant bezig zijn met onderzoek en ontwikkeling. Hier voegde hij aan toe dat we het nieuwe systeem ergens in de toekomst gaan zien.

Deze uitspraken zijn behoorlijk bijzonder, zeker gezien het feit dat de Nintendo Switch pas een jaar op de markt is. We zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst nog geen opvolger van de hybride console zien, maar de tijd zal het leren.

Bron