Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[GERUCHT] krijgen we morgen een Pokemon Direct?

Geloof jij dit gerucht?

Op Twitter gaat het gerucht dat er morgen een (onverwachte) Pokemon Direct zal verschijnen. Neem dit gerucht wel met een korreltje zout. Niemand lijkt het te kunnen bevestigen.

Op ons eigen Daily Nintendo forum werd laatst al gesproken over een Nintendo Direct in het teken van Pokemon. Daar werd nog gesproken over een Direct ergens in april. Twitteraar Matt Hunt zegt dat deze mogelijk morgen al kan verschijnen. Dit is wat hij schreef:

#GrainOfSalt #Pokemon So we may be getting a Pokémon Direct on Wednesday announcing the Switch titles. Not concrete information, just passing along the rumor.

– Matt Hunt

In reacties op het bericht wordt getwijfeld aan de betrouwbaarheid van het gerucht. Matt Hunt zelf zegt dat hij het van verschillende bronnen gehoord heeft, maar dat hij niks kan bevestigen. Hoe meer tegengeluiden hij krijgt hoe onzekerder hij lijkt te worden. Misschien wilde hij een (vroege) 1 april grap uithalen en wordt het nu allemaal iets te serieus?

Toch is het leuk om te speculeren wat er op een eventuele Pokemon Direct voorbij zou kunnen komen. Dat er een Pokemon-game voor de Switch aankomt werd vorig jaar op de E3 al bekend gemaakt. Daar hebben we echter nog geen beelden gezien. Zouden deze voorbij kunnen komen in een Pokemon Direct?

Een andere mogelijkheid is een remake van een oudere Pokemon game. De eerste drie generaties hebben inmiddels een remake gehad. We begonnen met Fire Red/Leaf Green (voor de GBA). Daarna kwam Heart Gold/Soul Silver (Nintendo DS) en de meest recente remakes waren Omega Ruby/Alpha Sapphire (Nintendo 3DS). Nu zouden Pokemon Diamond & Pearl dus aan de beurt zijn. Zouden deze remakes ook op de Nintendo 3DS verschijnen? Of komen ze uit op de Nintendo Switch? De tijd zal het leren.

Afgelopen week is ook het spel Detective Pikachu uitgekomen. Daar zouden ze natuurlijk ook nog het een en ander over kunnen vertellen. Komt er DLC die extra zaken aan het spel toevoegt? Komt er een vervolg? Gaan ze het spel misschien ook naar de Switch brengen? Opties genoeg!

Tot slot zijn er ook nog een heleboel Pokemon spin-off spellen. Denk hierbij aan Pokemon Shuffle, Pokemon Mystery Dungeon, Pokemon Ranger en ga zo maar door. Ook Pokemon Go is een spel binnen de Pokemon serie waar Nintendo nog van alles mee kan doen. Zou hier dan meer informatie over komen, of komt er misschien een nieuwe spin-off?

Zoals je kan lezen zijn er mogelijkheden genoeg en zou een Direct helemaal niet gek zijn. Helaas is er toch nog niks officieels aangekondigd. Wat zou jij verwachten van een Pokemon Direct? Denk je dat deze morgen al zal verschijnen, of toch pas ergens in april? In het ergste geval moeten we wachten tot de volgende E3 voor we pas weer wat horen over een Pokemon game.