Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Let’s Sing 2018

Ook op de Switch kunnen we vanaf nu onze longen uit het lijf zingen in Let’s Sing 2018. Een aanwinst voor de hybride console?

Ook op de Switch kunnen we vanaf nu onze longen uit het lijf zingen in Let’s Sing 2018. Een aanwinst voor de hybride console?

Onder het motto je moet alles een keer geprobeerd hebben besloot ik mezelf kandidaat te stellen om Let’s Sing 2018 voor de Nintendo Switch te gaan testen én te beoordelen. Nu weet ik van mezelf dat ik niet bepaald een zangtalent ben, maar dat is gezien de doelgroep van het spel ook niet nodig. In Let’s Sing 2018 draait het namelijk allemaal om de juiste toon aan te houden. Je scoort punten door een hogere of juist lagere noot uit te kramen en natuurlijk is er geen jury die oordeelt of het wel écht goed klinkt. Gelukkig maar!

Klassieke hits en nieuwe nummers

In totaal kun je je uitleven op 30 nummers en daar zitten zowel oude klassiekers als nieuwe hits tussen. Wie kent bijvoorbeeld We are the Champions van Queen niet of wat dacht je van Imagine van John Lennon? Dit zijn enkele voorbeelden van de klassieke nummers die in het spel aanwezig zijn. Ben je meer van de nieuwe generatie muziek, dan kun je je ook uitleven op onder andere Katy Perry en Lady Gaga. Er zijn verschillende speltypen aanwezig, waaronder Classic, Mix Tape en Feat. Zo kun je alleen zingen maar ook samen of tegen elkaar!

Leef je uit

Ondanks de aanwezigheid van de verschillende speltypen is het in de basis natuurlijk wel steeds hetzelfde. Positief is dat wanneer je wilt, je binnen no-time daadwerkelijk aan het zingen bent. Het navigeren door de menu’s gaat erg eenvoudig. Wanneer je een of meerdere microfoons hebt aangesloten, is het een kwestie van een nummer kiezen en beginnen. Als je begint zie je de songtekst op het scherm voorbij komen en op de achtergrond de bijbehorende videoclip. Natuurlijk oogt dit allemaal niet al te spectaculair en hebben we dit al vaker gezien, maar het spel doet wel wat het moet doen. Ik merkte al snel dat het niet altijd uitmaakt wat je precies zingt, maar dat het vooral om het aanslaan van de juiste toon gaat. Eigenlijk is dat maar goed ook, want zeker bij de wat snellere en moeilijkere nummers is het zingen van de juiste toon soms al best een lastige taak. De microfoons doen hier wel hun ding en pakken de geluiden goed op.

30 nummers en daar blijft het bij

Dit is de eerste keer dat Let’s Sing naar de Nintendo Switch komt, maar het spel kent al eerdere delen. Wat opvalt wanneer je de Switch-versie vergelijkt met de 2017-editie op andere platformen, is de mogelijkheid om meer nummers aan te schaffen ontbreekt. Je zult het hier dus echt moeten doen met de 30 nummers die bij het spel geleverd worden. Wel kun je nog in de jukebox-modus de videoclips van de verschillende nummers afspelen wanneer je deze hebt vrijgespeeld.

Let’s Sing 2018 is een spel dat niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar je krijgt wel wat je verwacht wanneer je het spel koopt. Het spel wordt geleverd met twee microfoons en die registreren de tonen goed. De game is zeker geschikt om lekker op een feestje met elkaar te zingen en natuurlijk ook wanneer je zelf gek bent van meezingen op muziek. In het laatste geval is het echter wel jammer dat er maar 30 nummers aanwezig zijn en er geen mogelijkheid is om extra nummers aan te schaffen.

+ Leuk voor op feestjes
+ Je krijgt wat je verwacht
+ Toegangkelijk en snel op te starten

– Geen optie om nieuwe nummers te kopen
– 30 nummers dan wat weinig

Cijfer: 7