Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pac-Man 99 stopt per oktober 2023

Vanaf dan is de game alleen nog offline speelbaar.

Bandai Namco heeft op de officiële site van PAC-MAN 99 aangegeven dat ze de online diensten van de game gaan beëindigen. Per 8 oktober 2023 Amerikaanse tijd is het niet meer mogelijk om de PAC-MAN 99 online te spelen.

PAC-MAN 99 is de battle-royale-versie van de klassieke PAC-MAN en werd in 2021 geïntroduceerd samen met Nintendo Switch Online. Leden van Nintendo hun online service spelen de game gratis, maar tegen betaling zijn ook uitbreidingen te koop. Aankopen die zijn gedaan, kunnen wel opnieuw gedownload worden na sluiting.

Wat kunnen spelers verwachten?

Bandai Namco heeft een roadmap online gezet met een duidelijke tijdlijn:

  • 8 augustus 2023 8 AM PDT (17:00u Nederlandse tijd): het is niet meer mogelijk om thema’s te kopen.
  • 8 september 2023 8 AM PDT (17:00u Nederlandse tijd): het is niet meer mogelijk om de Deluxe Pack of Mode Unlock te kopen.
  • 8 oktober 2023 9 PM PDT (9 oktober, 6:00u Nederlandse tijd): de game is niet meer online te spelen.

Het online-component van PAC-MAN 99 is wel de grootste reden om de game te spelen. Dat de stekker uit de service wordt getrokken, is een groot verlies voor fans van het spel. Bandai Namco heeft geen reden gegeven voor het stopzetten dan de dienst.

Speel jij PAC-MAN 99 nog regelmatig? Ga jij de dienst missen? Laat het ons weten in de comments.