Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Beelden Game Boy Color-versie van 40 Winks verschijnt online

Nooit aangekondigd en met net zo’n bizarre geschiedenis als z’n console-broer

Youtube-kanaal Hard4Games, bekend om hun software-preservatiemotivatie, heeft beelden online gezet van een heel bijzonder spel. De Game Boy Color-versie van 40 Winks; het droomspel waarvan de Nintendo 64-versie ook al een rare geschiedenis heeft. Met dank aan retro-site Time Extension.

De game 40 Winks is in 1999 uitgekomen voor de PlayStation en het leek erop alsof Nintendo 64-gamers niet lang op een port hoefden te wachten. Magazines hadden de game zelfs al beoordeeld voordat uitgever GT Interactive op het laatste moment de stekker uit de game trok. Uiteindelijk was het Piko Interactive die de rechten en de build van de game te pakken kreeg en 40 Winks 20 jaar later alsnog uitbracht.

Wat we niet wisten, was dat de ontwikkelaars ook nog werkten aan een Game Boy Color-versie. Maar toen verscheen vorig jaar ineens een prototype van die game op eBay:

Daarna bleef het weer stil. Tot nu! Want de eigenaar van de cartridge heeft contact opgenomen met het Youtube-kanaal Hard4Games om de titel aan het internet te presenteren. Bekijk de video van deze obscure game hier:

In de video wordt onder andere gepraat over de bijzondere graphics, de aparte muziekkeuze en de toekomstplannen die Piko Interactive heeft met deze titel. Want zoals het er nu naar uitziet, wil Piko ook deze game alsnog uit gaan brengen.

Heb jij de consoleversies al gespeeld en wil je meer weten over de Game Boy Color-variant? Laat het ons weten in de comments.