Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Voorlopig geen prijsverhoging voor Nintendo Switch

Geen nieuws is goed nieuws?

Nintendo heeft onlangs zijn jaarlijkse cijfers getoond aan de aandeelhouders en hier zijn al wat interessante berichten uit gekomen, zoals 77 miljoen verkochte amiibo-figuren en 36 miljoen NSO-lidmaatschappen. In deze presentatie heeft Nintendo ook de vraag beantwoord of ze van plan zijn de prijs van de Switch te verhogen. En goed nieuws: dit is “voorlopig” nog niet de bedoeling.

Dit nieuws komt vlak nadat Sony de prijzen van hun PlayStation 5-familie aan consoles heeft verhoogd. Dit is een gevolg van de hoge grondstofkosten waar de techindustrie de afgelopen jaren tegenaan loopt. Bloomberg-journalist Takashi Mochizuki meldt dat Nintendo de vraag over een prijsverhoging van een aandeelhouder negatief heeft beantwoord, maar we mogen nog niet te vroeg juichen: Nintendo geeft aan de markt in de gaten te houden en stappen te ondernemen wanneer dit nodig blijkt.

Xbox-eindbaas Phil Spencer heeft ook aangegeven dit jaar de prijzen van de Xbox Series-familie gelijk te houden, met een waarschijnlijke verhoging in het nieuwe jaar. We parkeren dit bericht van Nintendo dus nog maar even onder “geen nieuws is goed nieuws”.