Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon art director James Turner begint eigen studio

Zijn nieuwe studio All Possible Futures zal die gaan leiden met Onebitbeyond

James Turner, de art director van Pokémon Sword en Shield, heeft vandaag op Twitter aangekondigd dat hij Game Freak verlaat en zijn eigen gamestudio begint. Zijn studio zal All Possible Futures gaan heten en deze leidt hij met game-ontwikkelaar Onebitbeyond, die achter de actie-RPG The Swords of Ditto zat.

James begon als game-artist aan de Pokémon-franchise tijdens de ontwikkeling van Pokémon Black en White uit 2010. In de tijd dat hij aan de franchise heeft gewerkt heeft die in totaal 22 Pokémon ontworpen. Waaronder de Vanillite-lijn, Gigantamax Gengar en de Galar-varianten van de Zigzagoon evolutielijn. Buiten de Pokémon-franchise heeft James ook eigen games gemaakt. Zo was hij de regisseur achter de rhythm-platformer Harmoknight op de 3DS uit 2012. James Turner is na Jinichi Masuda nu al de tweede persoon die in korte tijd opstapt bij Game Freak. Aan wat voor games hij nu gaat werken bij All Possible Futures weten we nog niet.

Hoe denk jij over het vertrek van James Turner bij Game Freak? Laat het ons vooral weten in de reacties!