Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Joy-Con en Switch Pro Controller werken native op iOS 16

Zelda Joy Con
Wil je je Switch-controllers gebruiken op je iOS apparaat? Dat kan!

Apple heeft een nieuwe iOS onthuld welke later dit jaar moet verschijnen met wat handige functies voor gamers. Misschien wel de belangrijkste voor Nintendo-gamers is de ondersteuning voor Joy-Con en de Pro Controller.

Vanaf deze iOS, iOS 16, is het mogelijk om native de Switch-controllers te verbinden met iPhones. Niet alleen zijn de controllers als geheel te verbinden, maar Apple heeft nog een extra trucje toegevoegd voor de Joy-Con. Zo kun je namelijk door de home-knop en de screen capture-knop tegelijk in te drukken de controllers los koppelen. Je zult de knoppen een paar seconden ingedrukt moeten houden om twee losse Joy-Con te gebruiken en als je het weer doet worden ze samengevoegd.

Hoewel de volledige versie pas later dit jaar te downloaden is, is er wel al een Developer Beta beschikbaar. Mocht je hier toegang tot hebben kun je al genieten van deze functie.