Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Update]Nintendo is bezorgd over transitie naar de volgende console generatie

Update: de oorspronkelijke vertaling was niet helemaal correct en kwam negatiever over.

Update:

De officiële vertaling van de Q&A komt een stuk milder over dan de oorspronkelijke vertaling die via buitenstaanders kwam. De oorspronkelijke vertaling noemde het overgaan een groot obstakel en praatte over het verlagen van risico’s. Deze vertaling heeft het eerder over een taak en middelen. Wat een stuk minder doemdenkend overkomt.

We have already announced some software titles that will be released through next spring.
Unlike in the past, even though Nintendo Switch has gone through five years since its launch,
there is still a rich lineup of new titles to be released. The biggest reason for this is that, thanks
to the smooth launch of Nintendo Switch itself, we have been able to concentrate our
development resources on one platform. On the other hand, looking back on past experiences
of generational change such as the change from the Wii and Nintendo DS eras, we recognize
that one of our tasks is ensuring the transition to future generations of hardware is as smooth
as possible. To that end, we are focusing on building long-term relationships with our
consumers (through Nintendo Accounts). While continuing to release new Nintendo Switch
software for consumers to enjoy, we aim to maintain relationships across hardware generations
through services that utilize Nintendo Accounts and by providing opportunities for them to
experience our IP through other non-gaming channels.

Shuntaro Furukawa

Origineel bericht:

Eergisteren bracht Nintendo hun financiële resultaten naar buiten van het afgelopen fiscale jaar. Hierin werd onder andere duidelijk gemaakt dat er van de Switch vorig jaar 23,06 miljoen stuks zijn verkocht. Hiermee staat de teller nu op 107,65 miljoen verkochte exemplaren. Hoewel 23 miljoen een mooi aantal is gaat het wel om 20% minder dan vorig jaar. Naar aanleiding van deze financiële resultaten beginnen de gesprekken over de volgende console generatie ook alweer verder op te borrelen. In een Q&A met verschillende Japanse investeerders heeft Nintendo president Shuntaro Furukawa het volgende verteld over de resultaten en de toekomst van het bedrijf:

In tegenstelling tot het verleden blijven we doorgaan met het uitbrengen van een groot aantal games, zelfs vijf jaar na de release. Dit doen we omdat de Switch een erg goede launch had. Het bracht ons in staat om al onze ontwikkelingsmiddelen te focussen op één platform. Maar of de transitie van de Switch naar de volgende generatie hardware net zo smooth zal verlopen is een grote zorg voor ons. Op basis van onze ervaringen met de Wii en de DS en andere hardware is het erg duidelijk dat het één van de grootste obstakels is om gemakkelijk van het ene naar het andere platform over te stappen.

Om dit risico te verkleinen richten we ons op het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. Terwijl we bezig blijven met het lanceren van nieuwe software op de Switch houden we ons ook bezig met het leveren van services die gebruik maken van Nintendo accounts en andere IP’s buiten gaming software. We willen zo een blijvende impact op onze klanten houden.

Het lijkt erop dat Nintendo dus nog wel even door zal blijven gaan met het ondersteunen van de Switch. In februari 2022 gaf Furukawa nog aan dat de Switch zich op de helft van zijn levenscyclus bevindt. Of dat betekent dat het platform tot 2027 ondersteund zal worden is nog maar de vraag. Helemaal aangezien de hardware qua specificaties ver achterloopt ten opzichte van de Playstation 5 en de Xbox Series X. Wanneer denk jij dat de volgende Nintendo console zal gaan verschijnen? En wat moet Nintendo doen om weer een WiiU debacle te vermijden? Laat het vooral weten in de reacties!