Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Kingdom Hearts cloud-versies krijgen updates

Een luchtige verbetering.

Vorig jaar werden Square Enix-fans verrast met de uitgave van Kingdom Hearts Integrum Masterpiece op de Switch. De release bundelt de gehele Kingdom Hearts serie tot en met Kingdom Hearts III samen in één grote compilatie. Klinkt goed, maar helaas zijn het cloud-versies. Dat betekent dat je altijd verbonden aan het internet zult moeten zijn om Kingdom Hearts op je Switch te kunnen spelen. Als je verbinding met de cloud slecht is, dan worden ze al snel onspeelbaar. De games hebben onlangs een update gekregen die kleine veranderingen maakt. Je kunt in alle games in de compilatie nu namelijk zien hoe druk de servers zijn. Als je dus moeite hebt om je game te spelen, kan dat misschien een van de redenen zijn. Daarnaast heeft Kingdom Hearts III een optie gekregen om te kiezen tussen ‘performance mode’ en ‘graphics mode’. Oftewel, je kunt aangeven of je voorkeur uitgaat naar betere beeldsnelheid of betere pixelkwaliteit. Maakt dit de cloud-versies dan eindelijk speelbaar? Nee, waarschijnlijk niet, maar wellicht dat de speelervaring hiermee net een tikkeltje fijner kan zijn.