Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zuig en schiet met de Ink Vac in Splatoon 3

Een nieuw wapen speciaal voor mensen die zuigen in Splatoon

De laatste tijd komt er steeds meer informatie naar buiten over het derde deel in Nintendo’s spetterende shooter franchise Splatoon. Zo weten we sinds vorige week dat de game op 9 september zal gaan verschijnen. Nu heeft Nintendo ook de eerste beelden gedeeld van een nieuw wapen, genaamd de Ink Vac, op Twitter.

Dit gloednieuwe wapen lijkt een beetje op een bladblazer, maar in plaats van blazen zuigt hij verf op. Na verloop van tijd kan deze opgezogen verf worden afgeschoten. Het gaat hierbij zowel om de verf op de stage als om de verf die vijanden op je schieten. De Ink Vac kan hiermee dus ook op een defensieve manier worden gebruikt. Hoe meer verf je opzuigt, hoe krachtiger de schoten die je ermee afvuurt. De schoten worden zelfs zo krachtig dat ze inktexplosies kunnen veroorzaken die (als je goed mikt) meerdere vijanden tegelijk kunnen uitschakelen. Met andere woorden: als je met dit wapen nog niet kunt huishouden, dan zuig je dus niet hard genoeg! Kun jij niet wachten om op 9 september met de Ink Vac aan de slag te gaan? Laat het weten in de reacties!