Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Geen regionale versies voor Splatoon 3

In tegenstelling tot bij de eerste twee delen krijgt deel 3 maar 'een' versie.

Gisteren konden we velen van jullie al blij maken met de releasedatum van Splatoon 3. Vanaf 9 september dit jaar kunnen we namelijk met de titel aan de slag en inmiddels komt er steeds meer informatie vrij over het derde deel in de Splatoon-serie. Zo is inmiddels duidelijk geworden dat Splatoon 3 geen verschillende regionale versies krijgt, Nintendo heeft er voor gekozen dit keer ´een´ versie uit te brengen.

Ondanks dat je op het eerste oog weinig verschil zou ontdekken tussen de regionale versies van Splatoon 1 en 2, waren er wel degelijk verschillen. Achter de schermen waren de versies voor Europa, Amerika en Japan soms toch net even anders. Een gevolg was dat Splatfest-events per regio konden scheiden, maar ook matchmaking verliep zo per regio. In Splatoon 3 zal dit echer niet meer het geval zijn omdat er simpelweg maar één versie zal komen.

Wat exact de reden is dat Splatoon 3 geen regionale versies krijgt is niet bekend, wél is er in ieder geval een groot voordeel voor spelers. Wie toch een buitenlands exemplaar zou kopen, loopt dan niet meer tegen problemen met de DLC aan. Want ja, ook die waren bij de eerste twee delen afhankelijk van de versie die je had.