Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Game Boy Advance-games komen naar Nintendo Switch Online

Nintendo Switch Online expansion
Kunnen we binnenkort met GBA-klassiekers aan de slag?

Vorig jaar al doken er geruchten op dat Game Boy Advance-games mogelijk speelbaar zouden worden voor leden van Nintendo Switch Online. Niet veel later maakte Nintendo bekend dat juist Nintendo 64-spellen zouden worden toegevoegd. Toch lijkt de komst van GBA-titels naar Nintendo Switch Online alles behalve uitgesloten. Inmiddels duiken er namelijk opnieuw geruchten op.

Op Twitter laat gebruiker trashbandatcoot namelijk weten dat er bestanden zouden zijn gelekt op 4chan. Het zou hierbij gaan om een door Nintendo ontwikkelde GBA-emulator genaamd “Sloop” en een Game Boy-emulator met de codenaam “Hiyoko”. Beide emulators zouden zijn ontwikkeld door het Nintendo European Research & Development team. Tussen de lijst met games die dan op komst zouden zijn zitten grote namen als Mario & Luigi: Superstar Saga, de Metroid-titels, Golden Sun maar ook Wario Land 4.

Niets is tot nu toe door Nintendo bevestigd, maar de geruchten lijken vrij aannemelijk. Dat komt onder andere doordat de volledige builds van drie Nintendo Switch Online-apps bruikbaar en ook speelbaar zijn. Ook dook een broncode met informatie van ontwikkelaars bij Nintendo op. Voor nu zullen we echter even moeten afwachten. Gaat Nintendo de komst van GBA-games binnenkort aankondigen denk jij? Laat het ons hieronder weten!