Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

PlatinumGames over Bayonetta 3: Nieuwe gameplay-elementen en geen beperkingen vanuit Nintendo

Bayonetta 3 Artwork
Eindelijk krijgen we weer wat nieuwe informatie voorgeschoteld.

Veel Nintendo Switch-fans kijken reikhalzend uit naar Bayonetta 3, maar de game is inmiddels al flink wat jaren in ontwikkeling. Het wachten op de game lijkt inmiddels niet al te lang meer te gaan duren, de titel staat op de planning om dit jaar te verschijnen. In een nieuw interview met IGN heeft PlatinumGames vice president Hideki Kamiya meer informatie gegeven over het derde deel in de populaire serie.

Zo liet Kamiya allereerst weten dat deel 3 zijn eigen identiteit heeft tegenover de eerdere delen. Ook worden er in deel 3 een aantal nieuwe type gameplay geïntroduceerd. PlatinumGames wil de game daarmee dan ook fris aan laten voelen. Als voorbeeld noemt Kamiya de trailer van afgelopen september, welke al een aantal nieuwe elementen liet zien.

“At the beginning of the trailer, viewers might have been confused about what game it was for, and then we introduced some enemies, and still it was kept unclear, and then Bayonetta appeared. I think the fact that we were able to pull off this misdirection in the trailer shows that the new game has its own color. Bayonetta 3 looks a little different, and it includes some new types of gameplay, so I hope players will find it fresh.”

Net als Bayonetta 2 zal ook deel 3 voor een belangrijk deel mogelijk worden door de ondersteuning van Nintendo. Toch benadrukte Kamiya dat Nintendo verder geen beperkingen heeft opgelegd bij de ontwikkeling van deel 3, waardoor PlatinumGames dus geheel vrij was in de ontwikkeling van het spel.

“When we released the previous trailer, some fans thought that maybe working with Nintendo had meant we were under some kind of restrictions in terms of creative expression, but that is absolutely not the case. This will be a very Bayonetta-esque Bayonetta game.”

Voor nu staat Bayonetta 3 op de planning om ergens in 2022 te verschijnen, maar wanneer is onduidelijk. Kijk jij ook zo uit naar de game? Laat het ons hieronder weten!