Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SD Gundam Battle Alliance komt naar de Switch

Vecht dit jaar met een team van Gundam Mobile Suits op de Nintendo Switch!

In Japan is Gundam ontzettend populair en de franchise van Bandai Namco wordt ook steeds bekender in de rest van de wereld. Gundam is vooral bekend van de plastic robotmodellen, officieel Mobile Suits genoemd, die je zonder lijm zelf in elkaar kunt zetten. SD staat voor Super Deformed, waardoor de indrukwekkende machines in schattige chibi-stijl robots zijn getransformeerd. De laatste jaren zijn er ook SD Gundam als bouwbare modellen uitgebracht. Naast deze bouwmodellen zijn er van Gundam ook animatieseries, manga en games. SD Gundam Battle Alliance is de nieuwste titel, die dit jaar nog naar de Nintendo Switch komt.

In SD Gundam Battle Alliance is de wereld van Gundam flink in beroering gebracht. Door toedoen van zogenoemde Breaks is de tijdlijn doorbroken en die moet jij zien te herstellen. Leid in die missie een team van drie Mobile Suits en ontdek de oorzaak van de Breaks. Onderweg kun je onderdelen verzamelen om je team van Gundam te upgraden. Ook kun je dit RPG-actiespel samen met vrienden spelen in de online-coöpstand.

Was jij al bekend met het fenomeen Gundam? Ga je SD Gundam Battle Alliance spelen, wanneer de game later dit jaar verschijnt? Laat het weten in een reactie!