Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Japanse game-media zijn erg positief over Pokémon Legends: Arceus

Pokémon Legends Arceus keyart
Het lijkt een frisse wind te worden voor de Pokémon-serie!

Volgende week komt de lang verwachte game Pokémon Legends: Arceus uit. Vlak voor de release van de game mochten diverse Japanse media met het spel aan de slag. Het gaat om de websites: Famitsu, Gamewatch en 4Gamer en zij zijn er erg over te spreken. Zo geeft Famitsu aan erg blij te zijn dat de Pokémon-serie met deze titel eindelijk een nieuwe richting in slaat.

“De game is totaal anders dan de eerdere Pokémon-games. Het eerste wat indruk maakte is het opwindende gevoel van vrijelijk rondlopen in de open-wereld.

Ook op het berijden van Pokémon is positief gereageerd. Vooral als het aankomt op flying-type Pokémon:

“Het voelt geweldig om vrij door de lucht te vliegen en neer te kijken op Pokémon die klein lijken onder jou”.

Pokemon Legends Arceus

Vlees gooien

Buiten het verkennen van de wereld werd er ook over een eindbaasgevecht geschreven tegen een nieuwe Pokémon genaamd Kleavor. Hier is het de bedoeling om vlees naar hem te gooien om hem te kalmeren. Famitsu noemde dit gevecht “erg moeilijk voor een Pokémon-game, maar niet zo moeilijk dat het onmogelijk voelde”.

Ook Gamewatch was positief over het berijden van Pokémon. Zij vertelden dat je hiermee: “nog meer het gevoel hebt dat je op avontuur bent in de Pokémon-wereld”. Er wordt daarnaast gesproken over de manier waarop het traditionele gevechtssysteem in de open-wereld gameplay is geïntegreerd:

“Dit systeem weet de actie van het spel op een zeer geslaagde manier te combineren met de traditionele Pokémon-gevechten. Omdat je in deze game direct wordt aangevallen door Pokémon krijg je te maken met een groot gevoel van spanning. Vooral als het een sterke Pokémon blijkt te zijn. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop de klassieke Pokémon-gevechten zijn samengebracht in dit nieuwe innovatieve systeem”.

Pokemon Legends Arceus

Game website 4Gamer was erg te spreken over de adaptieve wereld van de game en de persoonlijkheden van de Pokémon:

“De Pokemon die in de wereld verschijnen verschillen op basis van de tijd in de game. Zo zagen we in de avond een Drifloon en andere Pokémon. De Drifloon was erg strijdlustig en viel meteen aan toen we ernaar keken. Zelfs wanneer we niet in een gevecht zaten stormde hij direct zonder genade op ons af. De Pokémon-wereld wordt in Legends Arceus op een meer realistische manier neergezet. Je kunt namelijk ook Pokémon vangen zonder daarvoor eerst een gevecht aan te gaan, door andere manieren te vinden”.

Pokemon Legends Arceus

Frisse wind

Hoewel de game bomvol zit van de nieuwe elementen lijken de belangrijkste aspecten van de oude games nog steeds intact te zijn. Zo kun je nog steeds deelnemen aan de klassieke turnbased-gevechten en is er zoals altijd weer een Pokédex die je moet zien te vullen.

Zoals je kunt lezen lijkt Pokémon Legends: Arceus, na veel games met dezelfde formule, dus de frisse wind te zijn die de serie nodig heeft. Over precies een week kunnen wij er dan eindelijk mee aan de slag. Hopelijk kunnen wij jou dan in de loop van de weken vertellen of de beloftes dan echt zijn waargemaakt. Ben jij na het lezen van al deze previews nog enthousiaster geworden over Pokémon Legends Arceus? Laat het ons weten in de reacties!