Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mobile ontwikkelaar Nitrome toont beelden van nooit verschenen Sonic-game

Helaas zag Sega er geen brood in.

De Britse Mobile ontwikkelaar Nitrome, heeft vandaag een korte gameplay video op Twitter gedeeld van een nooit verschenen Sonic-game. Het moest een 2D platformer worden waarin het alleen mogelijk is om te springen. De game is daarmee een beetje vergelijkbaar met Super Mario Run. Alleen zou deze Sonic-game als we de beelden mogen geloven een stuk verticaler worden, dan de game van zijn oude rivaal. De reden dat Nitrome de game nooit heeft afgemaakt is omdat Sega er simpelweg geen brood in zag. Het walljumpen en verticale aspect van de game hebben ze later wel gebruikt in de game Super Leap Day. De Britse ontwikkelaar is momenteel bezig met Shovel Knight Dig, een andere gelicenseerde 2D platformer die ergens in 2022 moet verschijnen. Nitrome heeft wel vermeld dat mocht Sega zich ooit nog bedenken, ze de game met veel liefde willen afmaken. Bekijk de beelden hieronder: