Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sea of Stars komt winter 2022 naar Switch

Volgend jaar is het tijd voor een nieuw RPG-avontuur.

De RPG Sea of Stars door indie-ontwikkelaar Sabotage Studio komt in de winter van 2022 naar de Switch toe. Dat is vandaag bekend gemaakt in de nieuwe Indie World-presentatie. Sabotage Studio’s eerste succes was The Messenger in 2018, een 2D-platformer geïnspireerd door de originele Ninja Gaiden-trilogie. Sea of Stars is een turn-based RPG in de stijl van SNES-klassiekers zoals Chrono Trigger en Secret of Mana. Toepasselijk is dan ook dat Chrono Trigger-componist Yasunori Mitsuda een bijdrage heeft geleverd aan het spel. Mitsuda is verder ook de componist geweest van Xenoblade Chronicles 2, Inazuma Eleven en de eerste Mario Party.

Het spel maakt gebruik van prachtige pixel art om een beeldige wereld tot leven te brengen. De landschappen zijn divers en gevuld met allerlei monsters om te verslaan. De traditionele RPG-gevechten zullen een warme thuiskomst zijn voor fans van het genre. Hieronder volgt nog de trailer, zodat je het spel ook zelf in beweging kunt zien. Kijk jij uit naar Sea of Stars? Heb je Sabotage Studio’s andere spel, The Messenger, al gespeeld? Laat het ons weten in de reacties!