Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ontmoet de Diamond en Pearl Clans in Pokémon Legends Arceus

Pokémon Legends Arceus keyart
Nieuwe personages en Darkrai zijn onthuld voor Legends Arceus.

Volgende maand is het zo ver dan ligt Pokémon Legends Arceus in de winkels. Een spel wat we een jaar geleden totaal niet hadden zien aankomen. Met een semi open-wereld en een totaal andere gameplay is het een volledig nieuwe Pokémon-ervaring.

In een nieuwe trailer worden twee clans en een gilde onthuld. Zo heb je de Diamond Clan en Pearl Clan. Beide clans hebben hun eigen overtuigingen en verschillen dan ook flink van elkaar. Ze maken ruzie om verschillende standpunten, maar zijn ergens toch ook gelijk. De clans bieden namelijk bescherming aan de Noble Pokémon welke eerder al onthuld waren. De clans betuigen respect aan deze Pokémon door onder andere een bewaker te leveren.

De leiders van de clans zijn respectievelijk Adaman en Irida. Adaman heeft een Leafeon als partner en wilt zo goed mogelijk zijn tijd benutten. Irida heeft een Glaceon en is juist meer van de rustigere aanpak.

Dan is er nog de Ginkgo-gilde. De leden van deze gilde zijn niet uit Hisui en hebben vele handige items die je als speler kunt kopen. Zo worden er onder andere berries verkocht.

Tot slot heeft The Pokémon Company onthuld dat je door het hebben van Brilliant Diamond of Shining Pearl savedata je Darkrai kunt ontmoeten in het spel. Wanneer je deze savedata op je Switch hebt staan krijg je een speciale missie waarmee je Darkrai kunt toevoegen aan je team. Deze missie is pas na de credits beschikbaar. Bovendien kun je al na ongeveer één uur spelen een kledingset ontvangen welke gebaseerd is op de moderne Team Galactic.