Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Neppe Pokémon kaarten onderweg naar Nederland zijn onderschept

Pokemon TCG keyart
Enorm veel neppe Pokémon kaarten zijn onderschept.

Pokémon is populairder dan ooit in het jaar dat de franchise 25 jaar bestaat en waar dat naast de populariteit van de spellen goed aan te merken is, is natuurlijk het Trading Card Game. Deze kartonnen kaartjes die vooral bedoeld zijn voor het spelen van het bijbehorende spel zijn al jaren verzamelaarobjecten.

Sommige kaarten gaan voor enorme bedragen de deur uit en nieuwe releases zijn de laatste tijd enorm snel uitverkocht. Vele winkels hebben dan ook limieten op hoeveel kaarten ze mogen kopen. Deze waarde zorgt er natuurlijk ook voor dat het interessant is om mensen op te lichten. Eén van de meest gebruikte manieren is natuurlijk het maken van neppe Pokémon kaarten.

Gelukkig wordt er voor de verzamelaars van alles aan gedaan om dit tegen te gaan en in Shanghai is hier recent een mooi voorbeeld van opgedoken. In één van de grootste vangsten in jaren is namelijk 7,6 ton aan neppe kaarten opgevangen. Deze kaarten waren vanaf Shangai’s Pudong Airport onderweg naar Nederland om vanaf hier verder gedistribueerd te worden.