Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U ontvangt nieuwe en waarschijnlijk laatste game in december 2021

Op de 9de verjaardag van deze console is er toch nog een nieuwe game aangekondigd.

De Wii U is vandaag precies 9 jaar geleden uitgekomen. Hoewel het concept van deze console: games kunnen spelen op 2 schermen tegelijk, erg leuk was, werd het helaas een financiële flop. Tegenwoordig maakt Nintendo gebruik van de Wii U’s nalatenschap door alle grote Wii U-games naar de Switch te porten. Ondanks tegenvallende verkoopcijfers zijn er toch veel fans van deze console. Zo ook indiestudio Ultra Dolphin Revolution. Deze studio probeert de Wii U sinds de komst van de Switch nog een beetje in leven te houden met het maken van nieuwe games. Om de 9de verjaardag van deze zeer unieke console te vieren hebben ze vandaag hun laatste Wii U-game aangekondigd. Het mag wel in de krant! Het gaat om een 2D platform game genaamd: Captain U.

De game gaat gebruik maken van de Wii U’s touchscreen, motion controls en zal het TV-scherm en het Gamepad scherm in beslag nemen. Als we de ontwikkelaar mogen geloven wordt Captain U een viering van hun Wii U-games en een feest voor de fans. Captain U zal ergens in december verschijnen in de Wii U E-shop voor 2,99. Ga jij je Gamepad weer afstoffen voor deze nieuwe platform game Laat het weten in de reacties.