Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SEGA pakt groots uit met ‘grote nieuwe titel’

Wat heeft SEGA voor ons in petto?

SEGA heeft plannen om een grote nieuwe game te gaan ontwikkelen en pakt hier flink voor uit. Uit de nieuwste financiële briefing van het moederbedrijf SegaSammy komt namelijk naar buiten dat er rekening wordt gehouden met een investering van zo’n 1000 miljard yen. SEGA noemt het project zelf een Major Global Title en lijkt daar dus flink wat geld beschikbaar voor te stellen. Omgerekend is de 1000 miljard Yen namelijk meer dan 750 miljoen euro.

Ondanks dat er momenteel weinig details bekend zijn rondom dit nieuwe project, heeft SegaSammy wel laten weten dat het project rond de 5 jaar moet gaan duren. Daarbija wordt ook de mogelijkheid genoemd om nieuwe studio’s aan te kopen, zowel Japanse als buitenlandse studios. Omdat SEGA duidelijk benoemd dat het project zomaar 5 jaar kan gaan duren, lijkt het onwaarschijnlijk dat de titel op de Nintendo Switch uit gaat komen. De titel zou natuurlijk wel zomaar op een nieuwe console van Nintendo kunnen gaan verschijnen!