Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Tug o’ War keert terug in Mario Party Superstars maar wel mét waarschuwing

Mario Party Superstars keyart
Een opvallende oude bekende keert terug!

Aanstaande vrijdag komt Mario Party Superstars naar de Nintendo Switch. De game bevat niet alleen de klassieke spelborden uit de eerste Mario Party-titels, ook veel van de minigames uit deze delen keren terug en opvallend genoeg is Tug o’ War er daar eentje van. Deze minigame, waarin je moet touwtrekken, kent namelijk nogal een bijzondere geschiedenis op de Nintendo 64. In deze minigame moest je zo hard de analoge stick ronddraaien, iets wat tot schade aan zowel de controller als handen kon leiden.

Het spelletje valt onder de zogeheten stick-rotatie minigames, welke bekend staan om het veroorzaken van lamme of zelfs kapotte analoge sticks. Natuurlijk kun je zeggen dat je voorzichtig moet spelen, maar de clue zit ‘m erin dat wanneer je voorzicht bent, je het spelletje niet snel zal winnen. Mario Party Superstars krijgt echter een speciale waarschuwing. Bij deze minigame staat (vertaald) namelijk: “Om irritatie van huid en/of beschadiging van de control stick te voorkomen, mag deze niet met de palm van de hand worden gedraaid.”

Weliswaar geeft Nintendo nu dus een waarschuwing, het blijft een opvallende keus om dit spelletje terug te brengen. Het heeft in het verleden voor behoorlijk wat commotie gezorgd. Ben jij blij dat Tug o’ War terugkeert?