Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Minecraft Live onthult toekomstplannen van Minecraft

minecraft keyart
Minecraft Live heeft weer een lading nieuwtjes onthuld over de toekomst van Minecraft.

Minecraft bestaat ondertussen al meer dan tien jaar en wordt nog steeds uitgebracht op nieuwe platformen en ondersteund met nieuwe content. Tijdens het jaarlijkse Minecraft Live evenement dit weekend zijn er een lading aankondigingen geweest.

  • De update Deep Dark is weer uitgesteld. Deze uitbreiding zou oorspronkelijk al in de 1.17 update komen met Caves and Cliffs, maar komt nu in 2022.
  • Caves and Cliffs Part II verschijnt nog dit jaar en brengt verschillende vernieuwingen naar de bergen en grotten van Minecraft. Zo komen er nieuwe soorten grotten zoals volledig begroeide grotten en grotten met druipstenen.
  • Allay wordt een nieuwe vijand in één van de komende updates.
  • De grote 2022 update is The Wild en brengt nieuwe vormen van gameplay naar het spel. Zo zullen onder andere modder en mangroves worden toegevoegd. Hier horen natuurlijk ook nieuwe dieren bij en dus worden kikkers en kikkervisjes hier onderdeel van.

Verder werden er nog de volgende aankondigingen gedaan. Een nieuwe modtool voor de Bedrock Edition, de toevoeging van de Java en Bedrock Editions aan Game Pass, en Seasonall updates voor Minecraft Dungeons.