Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Monster Hunter Rise krijgt geen ondersteuning voor Cross-Save en Cross-Play

Als je als Switch-speler wil overstappen naar pc, zul je dus helemaal opnieuw moeten beginnen.

Eerder dit jaar kwam Monster Hunter Rise uit voor de Nintendo Switch. Ook werd toen al bekendgemaakt dat deze game game eind dit jaar op de pc zal verschijnen. Nu zullen er gerust mensen zijn die deze game verder willen spelen op de pc, of deze game op de pc willen spelen terwijl hun vrienden de game op de Nintendo Switch spelen. Capcom heeft nieuws naar buiten gebracht over Cross-Save- en Cross-Play-functionaliteiten en het is waarschijnlijk niet het nieuws waarop je hoopte.

Vanaf het begin hebben spelers al volop gevraagd of Capcom Cross-Save en Cross-Play voor Monster Hunter Rise kunnen implementeren. Helaas zijn zij er tijdens het ontwikkelen van de game achter gekomen dat beide functionaliteiten niet meer te implementeren zijn in de game. Voor spelers die de game al op de Nintendo Switch hebben en verder willen spelen op de pc, betekent dit dus dat je helemaal opnieuw zult moeten beginnen. Daarnaast zorgt het ontbreken van de Cross-Play-functie er ook voor dat je als Switch-gamer niet samen met je vrienden op de pc kunt spelen.

Als jij van plan was om Monster Hunter Rise te kopen voor de pc, heeft dit nieuws jouw keuze dan beïnvloed om alsnog de Switch-versie te halen / verder te gaan op de Switch? Laat het ons weten in de reacties.