Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zo zag de geschiedenis van de 2D-Metroid-serie eruit

Van ruimtepiraten tot de X-parasiet, Samus heeft al ontzettend veel meegemaakt. Bekijk hier de geschiedenis van de 2D-Metroid-spellen.

Metroid is al sinds 1988 te vinden op consoles en handhelds van Nintendo. Sinds de eerste game tot nu heeft Samus al ontzettend veel dingen meegemaakt. Zo heeft ze moeten vechten tegen ruimtepiraten en tegen de kwaadaardige X-parasiet, maar ook is ze bevriend geraakt met een Metroid. Maar wat is het precieze verhaal tot nu toe?

Om het verhaal uit te lichten, heeft Nintendo speciaal voor de launch van Metroid Dread een video uitgebracht die de geschiedenis weergeeft van de 2D-Metroid-serie. Hierin vind je in grote lijnen een samenvatting van de verhalen van Metroid (1988) voor de NES tot en met Metroid Fusion (2002) voor de Game Boy Advance. Daarnaast heeft onze Jarno afgelopen maand ook nog een special geschreven met de volledige geschiedenis van Metroid, inclusief de 3D-spellen. Deze special kun je hier vinden.